Információ a bankkártyás fizetésről

Az on-line bankkártyás fizetési rendszer: Az online bankkártyás fizetési rendszer elindítása előtt egy szolgáltatási szerződés aláírására és a műszaki integrációra kerül sor, így akár napokon belül megjelenhet weboldalán a bankkártyás fizetés – mely az Unicredit Bank fizetési oldalát használja. A Kiadó partnerének oldalán – az ő ügyfele -, elindítja a bankkártyás vásárlást. Az Ügyfélnek először a számlázási információkat kell megadnia, majd ezt követően átkerül a bank biztonságos online fizetési oldalára, ahol megadja a bankkártya információkat.

A bankkártyás fizetés során az alábbi kártyaadatok megadására van szükség:
- Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
- Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
- Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben a kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon a mezőt nem kell kitölteni.)

A Kiadótól kapott és az Unicredit Bank oldalán megadott adatok alapján elindul a terhelés. A fizetés sikeres vagy sikertelen eredménnyel végződik, és az Ügyfelet visszairányítjuk a Partner oldalára. A Partner rendszere a háttérben lekérdezi a Kiadótól a fizetés állapotát, és sikeres státusz esetén kiszolgálja az Ügyfelet: hozzáférést ad egy oldalhoz, elérhetővé tesz egy letöltést, vagy csak a rendelés státuszát állítja át „fizetett”-re.

Online bankkártyás fizetéshez az alábbi kártyatípusok elfogadását biztosítjuk: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express

Az Unicredit Bank online bankkártyás fizetési oldala 128bites SSL titkosítást használ, mely lehetővé teszi a biztonságos online fizetést. A kártya adatokat Ügyfelének kizárólag a bank oldalán kell megadnia, az adatok egyáltalán nem kerülnek az Ön vagy a Kiadó tudomására, így a fizetéssel kapcsolatban felmerült problémák felelőssége a Bank és az Ügyfél körre korlátozódik. Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az Unicredit Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt. Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az Unicredit Bank oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése. Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is az Unicredit Bank fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.